Nationale Supply Chain Monitor brengt ketensamenwerking in kaart

ketensamenwerking

Voor de zesde keer op rij organiseren Nyenrode Business Universiteit en BLMC de Nationale Supply Chain Monitor (NSCM). Dit tweejaarlijkse onderzoek maakt zichtbaar hoe ketensamenwerking zich ontwikkelt. Leiden recente ontwikkelingen tot meer samenwerking? Ze horen graag jouw ervaring als professional, manager of directeur.

Als bedrijf opereer je niet alleen. Je bent onderdeel van een business-ecosysteem: wanneer er in de wereld iets verandert, kan dat grote invloed hebben op je processen en resultaten. Door de ketenverstoringen en geopolitieke ontwikkelingen van de laatste jaren voelen bedrijven steeds meer de noodzaak om nauwer samen te werken met leveranciers, klanten en andere stakeholders. Ook strengere eisen op het gebied van duurzaamheid vragen om toenemende ketensamenwerking. Maar lukt dat ook?

In de tweejaarlijkse Nationale Supply Chain Monitor onderzoeken Nyenrode Business Universiteit en advies- en realisatiebureau BLMC samen hoe ketensamenwerking in Nederland wordt toegepast. De laatste jaren zagen zij dat bedrijven steeds meer intern én extern samenwerken. Dat geldt in alle branches: de maakindustrie, procesindustrie, food, handel, retail en diensten. Sinds de coronacrisis is extra duidelijk hoe kwetsbaar supply chains kunnen zijn. Op alle niveaus wordt de noodzaak van sterke ketenrelaties gevoeld, tot in de boardroom aan toe.

Representatief beeld

Zet deze trend in 2024 door? Welke ketengebieden worden sterker? En in welke branches speelt dit vooral? Nyenrode en BLMC vernemen graag jouw ervaring. De Nationale Supply Chain Monitor wordt namelijk volledig gevormd door de antwoorden van professionals, managers en directeuren in supply chain, productie, operations, logistiek, inkoop en general management. De verschillende perspectieven vormen samen een representatief beeld. Het invullen van de online vragenlijst duurt 10 minuten. Als dank krijg je het volledige onderzoeksrapport toegestuurd, met interessante inzichten over de aanpak van ketensamenwerking.

Start hier met het invullen van de vragenlijst.