Minder afprijzingen met optimalisatie voorraden
Manhattan Associates, leverancier van supply chain- en omnichannel-oplossingen, heeft Manhattan Active Allocation ontwikkeld, een nieuwe benadering voor voorraadbeheer bij producten met een korte levenscyclus. De oplossing vermindert afprijzingen en maximaliseert de winstgevendheid, aldus het bedrijf.
Manhattan Associates is naar eigen zeggen de eerste op het gebied van voorraadoptimalisatie die deze expertise toepast in softline retail. Met de oplossing verbetert ook de wendbaarheid en het reactievermogen van voorraadplanners, claimt het bedrijf.
Traditionele allocatieoplossingen missen volgens Manhattan het vermogen om de huidige complexe retailing en de veranderende winkelgewoonten aan te voelen en hierop te reageren. Manhattan Active Allocation biedt een meer wendbare benadering van de voorraadtoewijzing van producten met een korte levenscyclus voor kleding, schoenen en andere fast fashion retailers. Het biedt voorraadplanners een betere kijk op de vraag door direct inzicht in de huidige omnifulfilmentstrategieën, zoals BOPIS (buy online, pick-up in store) en curbside pick-up. De oplossing heeft ook de mogelijkheid om allocatiebeslissingen vorm te geven op basis van de verschillende fulfilmentopties die voor elk product worden aangeboden, zowel in de winkel als in het distributiecentrum.
Voorraadbeslissingen beter afstemmen
‘Manhattan heeft het hele allocatieproces opnieuw bedacht met het idee dat retailers voorraadbeslissingen beter moeten afstemmen op de manier waarop het merk zijn klanten wil benaderen’, aldus Pieter Van den Broecke, Managing Director Benelux en Duitsland bij Manhattan Associates. ‘Voor het eerst zullen de voorraadplanners de mogelijkheid hebben om door middel van omnifulfilment-inzichten in real-time allocatiebeslissingen te nemen, voordat de voorraad van het aankomende seizoen de winkels binnenkomt, en in real-time tijdens het seizoen. Dit geeft hen de mogelijkheid om hun voorraadplannen voor producten met een korte levenscyclus af te stemmen op hun omnichannel-strategieën. Dit zorgt voor minder prijsverlagingen aan het einde van het seizoen.’