Amazon gaat samenwerking aan met Blokker

Amazon en Blokker

Pakketjes van Amazon kunnen voortaan ook opgehaald worden bij een groot aantal winkels van Blokker. Bovendien is het assortiment van de keten van huishoudwinkels nu te vinden op Amazon.nl. Het is volgens het webwinkelconcern de eerste keer dat het in Nederland zo’n samenwerking aangaat met een retailer.

Er zijn momenteel in totaal vijftig Blokker-winkels in of rondom de Randstad geselecteerd waar consumenten hun pakketjes van Amazon kunnen afhalen. In een later stadium wordt gekeken of er uitgebreid kan worden naar meer Blokker-winkels in Nederland. Van de producten van Blokker worden er inmiddels duizend op Amazon.nl aangeboden. Dat aantal wordt de komende tijd stapsgewijs uitgebreid.

‘Met deze samenwerking willen we naadloos blijven aansluiten op het veranderende leven van onze klanten’, meldt Roeland Donker, country manager van Amazon Nederland. ‘We willen onze klanten laten kiezen wat voor hen het beste uitkomt. Dat we dit nu kunnen doen met een oer-Hollands merk als Blokker is een prachtige aanvulling op alle Nederlandse merken waar we al jarenlang mee samenwerken en helpt om het maximale uit onze winkelervaring te halen.’

Toevoeging aan dienstverlening

Volgens Pauline Boerman, CEO van Blokker, is de samenwerking met Amazon een mooie toevoeging aan de dienstverlening. ‘Hiermee vergroten we de relevantie van onze winkels en verbetert de winstgevendheid van Blokker’, aldus Boerman. Op dit moment fungeert Blokker ook al als pakketpunt van DHL. De retailer heeft meer dan 400 winkels – inclusief ruim vijftig franchisefilialen – in Nederland en een webshop met een assortiment van meer dan 500.000 artikelen.