WDP: lichte afname in bezettingsgraad warehouses

WDP

De Belgische specialist in logistiek vastgoed Warehouses De Pauw (WDP) zag in de eerste helft van 2024 de leegstand wat oplopen. Het vastgoedbedrijf constateert dat met name mode- en levensmiddelenbedrijven hun voorraden afbouwen nu de economie begint te haperen.

Door de enorme vlucht die e-commerce tijdens de coronaperiode nam, kampten logistiek beleggers de afgelopen jaren met overvolle warehouses en distributiecentra. Daar lijkt nu dus verandering in te komen.

Druk op bezettingsgraad

‘Bij die typische consumentgedreven cyclische klanten van ons, zoals in de fashion, zien we dat ze wat ruimte overhouden. Dit zorgt nu voor een lichte druk op de bezettingsgraad’, meldt Joost Uwents, CEO van DDP, in het FD.

Eind juni waren de warehouses en distributiecentra van WDP nog voor 97,4 procent gevuld. In december was dat nog 98,5 procent. De ontwikkelingen baren Uwents overigens geen zorgen. Volgens de CEO blijft de vraag naar opslagruimte ‘zeer robuust omdat het in het hart van elk bedrijf zit’.

Gestegen huurprijs WDP

Bovendien kon het vastgoedbedrijf – ondanks de lagere bezettingsgraad – het afgelopen half jaar 100.000 vierkante meters aan vrijgekomen opslagruimte opnieuw verhuren, tegen een met 15 procent gestegen huurprijs bovendien.

Bron: FD